Software koppeling: 5 voordelen voor uw bedrijf

Binnen elk bedrijf worden verschillende softwarepakketten gebruikt. Deze zijn vaak niet met elkaar gekoppeld, maar delen wel dezelfde data. Dit leidt tot een vertraging van uw  bedrijfsprocessen. Deze vertraging kan voorkomen worden door een software koppeling te maken. Dit wordt meestal middels een API gerealiseerd. Dit kan om een simpele koppeling gaan, maar ook om een volledig ERP. Benieuwd hoe dit werkt en wat de voordelen zijn? Dan biedt dit artikelen alle antwoorden.

Software koppelingen: de belangrijkste voordelen op een rij

Een softwarekoppeling zorgt ervoor dat uw softwarepakketten met elkaar communiceren. U voorkomt daarmee tijdrovende dubbele taken zoals het herinvoeren van dezelfde data in een ander softwarepakket. Zo kunt u uw salarissoftware koppelen aan uw HR-administratie. Of u kunt uw urenregistratie koppelen met uw planningsapplicatie. Ook is het mogelijk om boekhoudpakketten met elkaar te koppelen en zo uw financiële administratie te stroomlijnen. Dit kan ook wanneer u werkt met programma’s zoals Exact Online.

1. U verliest geen tijd meer aan het dubbel invoeren van data

Door de gegevens van twee softwarepakketten aan elkaar te koppelen, kan de data tussen deze pakketten automatisch worden uitgewisseld. Hierdoor is het niet langer nodig om dezelfde informatie tweemaal in te voeren. U houdt daardoor een stuk meer tijd over voor andere zaken.

2. U verkleint de kans op het maken van fouten

Het handmatig invoeren van gegevens is gevoelig voor fouten. Fouten zijn immers menselijk en hoe goed u ook oplet, u loopt altijd het risico dat u iets over het hoofd ziet. Dit gebeurt vooral wanneer u aan het multitasken bent of wanneer u aan het einde van de dag minder geconcentreerd bent. Met een softwarekoppeling kunt u dit voorkomen door handmatige werkzaamheden te automatiseren. Zo weet u zeker dat de kans op fouten wordt geminimaliseerd.

3. U kunt uw digitale processen flexibel indelen

Omdat u software met een koppeling eenvoudig met elkaar kunt verbinden, bent u flexibel in het type software dat u gebruikt. U kunt helemaal zelf kiezen welke softwareprogramma’s u prettig vindt om mee te werken. Let er hierbij wel goed op dat een koppeling mogelijk is. Het is daarom altijd raadzaam dit te overleggen met een softwarespecialist. JUUN Software staat op dat gebied natuurlijk voor u klaar.

4. U bespaart geld op de aanschaf van nieuwe software

Wellicht gebruikt u nu twee softwaresystemen, maar wilt u deze vervangen voor één systeem dat beide functionaliteiten biedt. Dit klinkt voordelig, maar soms is het slimmer om uw bestaande softwaresystemen aan elkaar te koppelen.

Dit scheelt u een flinke investering in geld, maar ook in tijd. Voor nieuwe software is immers training nodig en het overzetten van al uw data is een tijdrovend karwei. Met de juiste software koppelingen kunt u blijven werken met de programma’s die u al bezit en kunt u deze met elkaar integreren.

5. Projecten worden sneller en eenvoudiger gemanaged

Software koppelingen stellen u in staat om sneller en efficiënter te werken. Hierdoor verbetert u de werkwijze van uw projecten. U heeft data sneller tot uw beschikking, kunt diverse processen automatiseren en kunt uw gegevens makkelijker actueel maken. Projecten lopen hierdoor een stuk soepeler en ook de samenwerking binnen uw team(s) wordt beter.

Voorbeelden van software die u kunt koppelen

Bent u benieuwd welke programma’s u zoal kunt koppelen? En wilt u graag weten of de programma’s waar u nu mee werkt ook koppelbaar zijn? Hieronder vindt u enkele voorbeelden van software die gekoppeld kan worden.

Bovenstaand overzicht is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden voor API koppelingen. Zoals u ziet, gaat dit om programma’s die voor allerlei doeleinden worden gebruikt, waaronder HR, marketing, sales, customer management, boekhouding, administratie, data, onderzoek, tekstverwerking, projectmanagement en nog veel meer.

Software koppelen voor webshops

De koppeling van softwarepakketten is ook ideaal voor mensen die een webshop beheren. Dankzij software koppelingen kunt u uw voorraadbeheer, ordermanagement en klantinformatie integreren in één pakket.

Hoe wordt software aan elkaar gekoppeld?

Er zijn verschillende manieren om software met elkaar te koppelen. Ook kan er een pakket worden ontwikkeld waarin bestanden worden geëxporteerd. Vaak gaat dit om XML-, JSON- of CSV-bestanden die kunnen worden ingelezen en verwerkt. Hieronder ontdekt u hier meer over.

1. Software koppelen met een API

Zoals we eerder al schreven, kunt u software koppelen middels een API. Deze term staat voor Application Programming Interface en wordt ook wel een API- koppeling genoemd.. In simpele taal gaat dit om een stukje ingebouwde software die een ander softwarepakket in staat stelt om data uit te wisselen.

2. Software koppelen met een plugin of package

Het is ook mogelijk om software te koppelen via een plugin of een zogenaamde package. Dit ziet u veel bij WordPress en bij mailingprogramma’s zoals Mailchimp. Dit brengt wel enkele beperkingen met zich mee. Zo bevatten plugins gestandaardiseerde waarden, waardoor u minder vrijheid hebt om zelf te kiezen hoe programma’s met elkaar communiceren.

3. Andere koppelmogelijkheden

Niet voor elk softwarepakket bestaat een API of plugin-mogelijkheid. Als al deze opties ontbreken, kan JUUN Software de producent van uw software vragen om de benodigde data hiervoor aan te leveren en op hun server beschikbaar te stellen. Dankzij deze informatie krijgen wij een goed beeld van de structuur en de parameters van de software en kunnen wij alsnog een koppeling voor u bouwen.

Softwarekoppelingen in de cloud: slim of niet?

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om te werken in de cloud. Bij JUUN Software vinden we dat een verstandige ontwikkeling. Door te werken met een cloud-based koppeling kunt u uw softwaresystemen namelijk altijd en overal bijwerken. Ook kan heel uw team hier tegelijkertijd mee aan de slag.

Werken in de cloud is niet altijd nodig, maar wij raden het onze klanten wel aan. U gaat hierdoor toekomstbestendig te werk en kiest voor een snelle, duurzame en efficiënte oplossing. Natuurlijk is het ook mogelijk een lokale koppeling te maken, zeker wanneer duw huidige software lokaal draait. Met betrekking tot voorraden, bestellingen, verkeersdata of andere actuele gegevens, is een cloudoplossing vaak wel de beste keus.

Meerdere koppelingen tegelijk: is dat mogelijk?

Een API softwarekoppeling kan zo ver gaan als u dat zelf wilt. Stel dat u een webshop heeft, dan kan na een online transactie automatisch de voorraad worden bijgewerkt, de verkoopadministratie worden geactualiseerd en de omzet in uw boekhoudprogramma worden bijgewerkt.

Hoewel de meeste API koppelingen van A naar B gaan, is een A-B-C-koppeling dus ook mogelijk. Dit is wel redelijk complex om te maken, daarom is het raadzaam hier een softwaredeveloper voor in te huren. Bij JUUN Software denken we natuurlijk graag met u mee over de mogelijkheden.

Second opinion nodig? JUUN Software kijkt met u mee

Bent u niet tevreden over de koppeling die door uw huidige software leverancier is ontwikkeld? Dan kunt u JUUN Software om een second opinion vragen. We kijken dan kritisch naar hoe deze koppeling is gebouwd en op welk gebied die tekortschiet.

Gaat het om een API-koppeling? En koppelt die de systemen op de juiste wijze aan elkaar? JUUN Software onderzoekt wat er goed gaat, wat er beter kan en welke inzet hiervoor nodig is.

Waarom kiezen voor JUUN Software?

Bent u op zoek naar een snel en wendbaar bedrijf waar de lijntjes kort zijn en de reactietijd snel is? Dan is JUUN Software uw ideale partner op het gebied van IT. U krijgt bij ons een vast contactpersoon toegewezen. Problemen worden vaak dezelfde dag nog opgelost en er wordt proactief met u meegedacht over de digitale ontwikkeling van uw business.

Bij JUUN Software zijn we persoonlijk en betrokken, maar vallen we u niet lastig met onnodige vragen. U kiest voor ontzorging en wij leveren dat van de tekentafel tot de oplevering. Dankzij onze jarenlange ervaring in IT weten we welke software uw bedrijf nodig heeft en hoe we deze zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor u maken.

Geen dure supportcontracten

Veel softwarebedrijven ontwikkelen programma’s voor hun klanten en komen vervolgens met dure supportcontracten op de proppen. Bij JUUN Software houden we daar niet van. We zijn er om u te helpen, niet om u afhankelijk te maken. Dat bereiken we door software te bouwen waarmee u nog jaren veilig vooruit kunt.

Ontstaat er onverhoopt een defect of een storing in het systeem? Dan kunt u ons gewoon bellen voor hulp en advies. Een supportcontract is daar wat ons betreft niet voor nodig.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Wilt u meer weten over het bouwen van een software koppeling middels een API of een andere methode? En bent u benieuwd wat de prijzen en oplevermogelijkheden zijn? Vraag dan een gesprek aan met JUUN Software.